Go Back   FITNESS . NUTRITIE . ANTRENAMENT . CULTURISM . SUPLIMENTE NUTRITIVE . SCADERE IN GREUTATE > FIZIOLOGIE SPORTIVA
User Name
Password
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-09-2003, 22:31   #1
Q-langiu
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Location: Bucuresti
Posts: 10
Question ma dor mainile !!

de la un timp , ma dor incheieturile mainilor ( la palme ) ! mai exact partile superioare (de deasupra ) osul cred ! ma doare cand fac la biceps cu gantere ! nu am avut mainile rupte niciodata! doar luxate ..dar acum mult timp ! probabil ca o sa spuneti ca este din cauza ca folosesc greutati prea mari. dar eu zic ca nu ! imi pun la maini ( stanga ma doare mai tare) fasa elastica , fara de care nu pot sa fac nimiiiiiic ! e chiar enervant...ca ma doare asa aiurea ! si am stat 4 zile fara sa fac la bicepsc....si mi-a trecut putin , iar apoi iar a inceput ! asa normal fara sa fac la biceps , nu ma doare ! doar ca atunci cand rotesc incheieturile ...trosnesc destul de tare..si cam de multe ori !

va multumesc !!

p.s : va rog, cat mai multe detalii., daca se poate !
Q-langiu is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2003, 21:58   #2
Dr.S.Damian
 
Posts: n/a
Cel mai probabil, aceste dureri sunt provocate de suprasolicitare. Poate ca bicepsii tai (si ceilalati muschi) fac fata greutatii cu care lucrezi, insa nu si articulatia pumnului. Oasele sunt invelite intr-o membrana numita periost, care are rol de protectie si de hranire a osului. De periost se prind tendoanele muschilor (si ligamentele, capsulele articulare). Cand lucrezi cu greutati mari (raportat la capacitatea muschilor si tendoanelor tale) muschiul se contacta si trage de periost prin intermediul tendonului. Se produce astfel o usoara inflamatie locala. Daca ai fi pus niste gheata imediat dupa antrenament, durerile ar fi fost mult mai mici. Nu ai ce sa faci decat sa iti antrenezi si muschii antebratelor, sa iti incalzesti bine bratele si sa nu fortezi.
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump

All times are GMT +3. The time now is 03:28.