|
|
|
![]() |
#91 |
Registered User
|
Nu merge
![]()
01.01.2009, 00:01 | #91.5 |
![]() Join Date: de la inceput
|
Articole si informatii despre culturism, exercitii, antrenamente, alimentatie, refacere, concursuri - www.topculturism.ro Articole si informatii despre fitness, slabire, diete, alimentatie, recuperare, sanatate - www.topfitness.ro Milk & Egg - concentrat proteic de mare calitate obtinut din lapte si albus de ou. ![]() Scuba Forum ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Registered User
|
Intradevar cand lucrezi cu ganterele este nevoie de o atentie si concentrare mai mare,dar totusi exercitiile de baza raman impinsul cu bara
![]() Cum ai zis si mai sus Oantza,in legatura ca fiecare trebuie sa isi asculte corpul,fiecare este unic,ai dreptate! Dedera ai dreptate intr-un fel,dar tine mine, Le zice exercitii de baza pentru ca aia sunt,sunt de baza ![]()
![]() |
#93 |
Registered User
|
Sunt multi care nu lucreaza cu bara la piept
![]()
![]() |
#94 | |
Registered User
|
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Registered User
|
Quote:
uita-te 2 minute pe profilul lor si poate iti schimbi parerea ![]() cel putin berbe are un piept imens
![]() |
![]() |
#96 | |
Registered User
|
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Registered User
|
uita te la ultimele pagini unde sunt si poze.
![]() |
#98 |
Registered User
|
prefer sa raman la ronnie coleman nu la 45 in brat
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Registered User
|
Quote:
Si Gibo si Tomi au facut la viata lor impins din culcat cam cati ani aveti voi ca varsta.Dedera, imi place ca deja emiti legi si le scrii cu rosu, dar asta nu inseamna ca ce scrii e adevarat, se bazeaza pe vreun studiu sau vreo metodica. Eu in afara de cei 22 de ani de sala, am mai facut si 2 facultati in domeniu si un master in ANTRENAMENT SI PERFORMANTA SPORTIVA. Pe net fiecare scrie ce vrea, realitatea e alta si daca e sa vorbim de performanta, sunteti inca foarte departe de subiect. Dedera cati ani ai experimentat tu HST ,sau tu Oanta?cateva luni sau maximum un an!Cati sportivi campioni ati antrenat?Haideti sa pastram proportiile discutiei, nu mai dati exemple despre altii sa ma contraziceti cu ele, eu pe langa medaliile mele , am mai antrenat un Iana si inca cativa campioni, plus vreo cateva zeci care au depasit mult nivelul vostru.Discutia asta e inutila, iar argumentele prezentate de voi, nu au acoperire nici stiintifica nici practica.
![]() |
![]() |
#100 | |
Registered User
|
Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Registered User
|
ai specificat ca nu negi nimic,dar iti sustii niste afirmatii care contravin acestei negari :P
Respect pentru D-nul Cristian Neagu,anii de munca si experienta acumulata sunt inegalabile pentru multi dintre noi ![]()
![]() |
#102 | |
Registered User
|
Quote:
tu stii cel mai bine man, tu le dai lectii la toti deasemenea, cand era Gibo pe forum, tot tu te certai cu el ca stii mai bine etc streza, berbe si multi altii habar n-au ![]() sunt mituri multe in bb si daca veti cauta unde trebe, veti invata ce sa credeti sau nu de pe net am mai zis, la unii le merge cu ex de baza, la altii nu le merge chiar asa bine nu tre sa generalizam ca ex de baza ar fi cele mai bune pt a creste in masa... dar ca de obicei in loc sa cercetam, ocolim argumentele sau dam cu pietre in altii sunt o gramada de studii care arata ca nu la toti le merg anumite exercitii aveti net, cautati! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Registered User
|
da omule le stiu eu mai bine
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Registered User
|
Pana la urma exista o materie de specialitate exact in acest domensiu si se numeste: METODICA ANTRENAMENTULUI SPORTIV.
In aceasta metodica se abordeaza diverse teorii, insa ca si in cartile scrise de Arnold , Lee Haney sau Mentzer se discuta despre exercitiile de dezvoltare a masei si fortei, in programe progresive. De asemenea in cadrul Principiilor Weiider de antrenament se vorbeste despre exercitii de baza(constructie) si exercitii de izolare (separare, reliefare). Sunt de acord ca exista exceptii, dar de la a le accepta , pana la a le da ca retete de antrenament e distanta mare. Ca sa argumentez mai practic , uitati-va la exercitiile celor mai valorosi culturisti in sezonul de masa, ba daca ne uitam la Blood and Guts (Dorian Yates) vedem ca si in sezonul de definire facea ex de baza , tocmai pentru a isi pastra masa uriasa. Iar contrargumentele lui Oanta si Dedera, sunt exemple de baieti ca Streza, Berbe sau Gibo, despre care ei citesc pe forum, dar pe care eu ii cunosc personal. Da ca Arnold sau Oliva sau Coleman faceau fluturari sunt de acord, dar astea erau ca o completare a impinsurilor, ca sa nu spun ca ce se vede pe DVD-uri era in forma de concurs si definirea era scopul principal. De fapt noi aici discutam despre metode demonstrate stiintific, pe care eu le-am pus in practica pe N sportivi, vs ce a citit despre sportivul X , Y sau Z , cutarescu pe un forum. Oanta sau Dedera, nu ma intelegeti gresit, nu sunt suparat pe voi, dar nici sa accept greseli atat de mari fata de antrenament si metodica, nu pot. Pt voi asta e un hobby, pt mine e o meserie.No figting, just talkin'.
![]() |
#105 |
Registered User
|
Dl. Neagu, am inteles dupa explicatiile astea. Va respect munca foarte mult si va dau dreptate!
![]() |
#106 |
Registered User
|
Din ce citesc eu aici (si sper ca am inteles bine ce am citit), unii vor sa spuna ca exercitiile de izolare pot fi la fel de bune pt cresterea masei musculare ca cele de baza.
Ei bine, asta nu e deloc adevarat, pt ca marea crestere o ai cu exercitiile de baza (pt masa) nicidecum cu cele pt separare. Nu faci pieptul mare cu fluturari cu gantere, si nici coapse masive cu extensia gambelor la aparat. Eu sunt de acord cu principiile Weider (care au fost primele viabile in culturism), bazate pe cresterea progresiva a greutatilor folosite si pe impartirea exercitiilor in exercitii de baza si de izolare. In acest sport (ca si in strategia militara dealtfel) cele mai bune solutii sunt cele mai simple, de baza, nu schemele complicate. Cei care dupa numai un an de sala renunta la exercitiile de baza in favoarea unor scheme complicate, e problema lor, si personal nu cred ca vor avea mari sanse de reusita. E normal ca marii culturisti sa faca si exercitii de izolare, pt ca la un concurs se puncteaza si definirea si densitatea musculara si vascularizarea, dar nu cu acestea au ajuns la marea masa musculara care i-a consacrat. Pe de alta parte, in generatia anilor 70, Lee haney si Arnold se antrenau numai cu haltere si gantere, pt ca nu aparusera aparatele de azi, nici macar nu exista poze cu ei la aparate. Si uite la ce forma au ajuns, cu aceste exercitii de baza. Deci si eu raman in favoarea exercitiilor de baza, pt cei care au ca soop cresterea masei musculare. |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Registered User
|
eu nu mai pot folosi permanent exercitiile de baza. la aproape 20 de ani de sala articulatiile mele sunt facute praf si nu mai suporta greutati mari. asa ca folosesc alternativ exercitii de izolare pentru a da un stimul nou muschilor si a mari perioada de refacere pentru articulatiile mari. in felul acesta imi pastrez forta, stimulez permanent muschii cu ceva nou si ajut si sistemul de sustinere. ah...ar mai fi ceva - aduc ceva nou monotoniei care se face simtita dupa atatia ani. ca o concluzie...fara concluzie: a spus Cristi Neagu ce era de spus.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Registered User
|
Huh..Nu prea mai inteleg nimic..Deci e clar ca antrenamentul piramidal e cel mai bun , insa sunt doua tipuri : cu plafon si cu revenire.
Eu pana lucram in felul urmator: Prima serie ( incalzirea ) 10 repetari cu greutati mici , a 2 a serie 8 repetari si mai adaugam cateva kg , a 3 a serie 5 repetari si mai adaugam cateva kg.La a 4 a serie mai bagam cateva kg si faceam 2 repetari.Am vazut intr-un topic ca ultima serie trebuie sa aiba 2 repetari , dar e cam putin pentru a creste in masa. Spuneti-mi , va rog cum trebuie sa lucrez ca sa cresc in masa musculara.Am citit mult topic uri si nu mai inteleg nimic nimic acum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Registered User
|
si eu ma antrenez in general mai ales la piept piramidal. iti dau 2 exemple din multele...nu-ti scriu tot antrenamentul meu iti dau doar o idee. exercitiul este impins cu haltera la plan drept.incalzire 15 repetari/ seria 1 +10kg 12 rep/seria 2 +10 kg 10 rep/ seria 3 +10 kg 8 rep/ seria 4 +10 kg 6 rep sau incalzire 15 rep/seria 1 +20 kg 10 rep/ seria 2 +10 kg 8 rep/ seria 3 +10 kg(90 kg) in cazul meu 5-6 rep. tu alegi nr de serii nr de repetari greutatea...incearca mai multe si nu te bloca la un singur fel de antrenament.variaza viteza,intensitatea,pune accent pe miscarea negativa.succes
|
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Registered User
|
milos sarcev zice intr-unul din videoclipurile de pe youtube ca poti creste in masa musculara si cu exercitii de izolare si chiar la sfarsit incurajeaza fluturarile cu cabluri
milos sarcev training chest |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Registered User
|
In sistemul piramidal , de cate serii e nevoie pentru a obtine o crestere a masei musculare optime fara a intra in supraantrenament ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Registered User
|
Quote:
![]() |
![]() |
#113 |
Registered User
|
@house Maxim 6 pe exercitiu , maxim 20 de serii per total! Depinzand nivelul la care esti!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Registered User
|
Mi se pare enorm 20 de serii.
![]() |
#115 |
Registered User
|
Sunt culturisti de top care fac si 20 de serii pe grupa. Depinde de nivelul fiecaruia. Dar daca dvs. ma contraziceti , nu pot sa fac decat sa ma inclin!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Registered User
|
Volumul de antrenament e un subiect controversat, cum zici tu multi culturisti folosesc cu succes antrenamente cu volum mare, si le recomanda chiar si incepatorilor. Oare chiar functioneaza pentru incepatori? putin probabil, dar depinde de tip somatic, alimentatie, odihna, alte activitati fizice.
Eu unul observ ca ma recuperez destul de greu chiar si dupa 14 serii intense pe grupa, asta la in jur de 102kg si cativa ani buni de antrenamente. Last edited by erik : 07-12-2010 at 18:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Registered User
|
Sistemul piramidal presupune o serie maximala cu un varf de forta/ex.Nu poti lucra mai mult de5 serii/grupa mare in mai mult de 3 exercitiix3 varfuri de forta.Deja la 15 serii, esti stors.
![]() |
#118 |
Registered User
|
Eu am folosit acest sistem de cand ma stiu,asa am invatat sa fac sala,3 serii crescatoare si una descrescatoare adica seria cu care am inceput.Pot sa spun ca am avut rezultate extrem de bune,intrun an am pus 17 kg pe mine,si fara grasime.Si crestere in forta incredibila,am inceput la sanie cu 20 kg si dupa 6 luni faceam cu 70 kg.Mam indragostit de culturism dupa vreo 3 luni.Poate ca,cresterea asta rapida in masa si forta a fost determinata si de alimentatia ft. complexa dar si de dedicatia care am puso in acest sport... 3 ore pe zi 6 zile pe saptamana.Daca ai vointa nu ai cum sa nu obtii rezultate..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Registered User
|
Daca periodizezi programul si nu te antrenezi cu aceeasi intensitate si nu mergi pana la epuizare la fiecare set se pot face si 20 . Dar asta depinzand si de multi alti factori!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Registered User
|
Ala deja nu mai e antrenamentul piramidal.Piramidalul presupune varf de forta si o crestere a greutatii maximale cu 1-10%/varf.Epuizarea face parte din ecuatia stimulare/supracompensare.De ce amestecati lucrurile simple si clare?!Un incepator nu va mai intelege nimic!
![]() |
Thread Tools | Search this Thread |
Display Modes | |
|
|